Verzorging

– Laat de extensions de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling niet nat worden zodat de lijm volledig kan uitharden en hechten. Dus niet naar de sauna of zwemmen of gelijk gaan douchen.

– Vermijd stromend water direct op uw wimpers.

– Laat de wimpers na het douchen aan de lucht drogen, gebruik geen handdoek of watjes, deze geven pluisjes af en haken aan de wimpers vast. Hierdoor trekt u uw eigen wimpers met extensions uit.

– Gebruik GEEN föhn of andere warmte bronnen om uw wimpers te drogen. Door de warmte die vrij komt van de föhn, kunnen de extensions verbranden of verschroeien.

– Probeer uw wimpers, met de haargroei richting mee, te reinigen.

– Wrijf niet (horizontaal) in uw ogen, hierdoor kunnen uw wimpers afbreken.

– Wimpers voorzichtig schoonmaken met oog make-up remover zonder olie (in de salon te verkrijgen).

– Trek niet aan de wimpers. Hierdoor beschadigd u uw eigen natuurlijke wimper haren en verstoord u de natuurlijke haargroei van uw wimpers.

– Verwijder nooit de wimpers zelf, laat dit altijd in de salon doen. De wimperextensions zitten met een speciale lijm vast en kunnen alleen worden verwijderd met de daarvoor bestemde gel remover. Ga het ook niet met olijfolie of andere olie proberen, want dan breken uw eigen wimpers af.

– U hoeft geen mascara te gebruiken maar als u toch mascara wilt gebruiken, kunt u mascara gebruiken op waterbasis (in de salon te verkrijgen). Als u andere mascara gebruikt zal het op de wimpers gaan klonten omdat u het er moeilijk af krijgt.

– Gebruik alleen make-up gebaseerd op waterbasis, make-up op oliebasis is funest voor de wimperextensions en uw eigen natuurlijke wimpers.

– Eyeliner of oogpotlood verwijderen met een wattenstaafje met een speciale remover zonder olie (eyeliner, oogpotlood en remover in de salon te verkrijgen).

– Wimpers uit elkaar kammen met een wimper borsteltje (deze krijgt u na uw 1e behandeling gratis mee)

– Zorg bij de opvulbehandeling dat uw wimpers en oogleden vrij zijn van make-up.

 

Het reinigen van het gezicht

Tot 24 uur na een behandeling mogen de wimperextensions niet nat worden. Dit i.v.m. het geheel drogen van de lijm. De eerste twee dagen na een behandeling mag u uw gezicht niet stomen (geen stoombad of sauna), niet zwemmen en uw gezicht niet wassen met heet water (lauw/koud water mag wel). Gebruik bij het reinigen/verwijderen van make-up geen wattenschijfjes maar wattenstaafjes. Dit i.v.m. de pluisjes die aan de wimperextensions kunnen blijven hangen. Gebruik een vet en olievrije oog make-up remover. Reinig het oog van de buiten ooghoek naar de binnen ooghoek. Niet over de wimpers reinigen! Dit i.v.m. het eventueel uittrekken van een wimperextensions samen met uw eigen wimperhaar. Was uw gezicht niet met heet water, maar met lauw/koud water en wrijf niet over de wimpers na het wassen van uw gezicht. Dep uw ogen altijd voorzichtig droog. Dit kan gewoon met een handdoek of tissue.

Mascara op waterbasis, eyeliner, make-up remover en coating zijn verkrijgbaar bij ons in de salon.

 

Oorzaken slechte retentie

1. Buikslaper
2. Medicatie
3. Draagkracht/last wimperextensions
4. Bepaalde verzorgingsproducten (olie)
5. Lash Shed (Wimperuitval): De gemiddelde persoon heeft tussen 80-120 wimpers per oog. Ons doel is om alle wimpers te voorzien van een extension tijdens een behandeling. Bij elk oog vallen er gemiddeld 2-5 wimpers per dag uit. Laten we uitgaan van zo’n 3 wimpers per dag. Het kan zijn dat je dan zo’n 21 wimpers verliest in 1 week, bij 2 weken 42 wimpers en bij 3 weken 63 wimpers.
6. Hormonen
7. Stress
8. Tranen
9. Overmatig contact vocht/water
10. Hooikoorts/allergieën
11. Slechte nazorg
12. Vette huid
13. Snelle wimpercyclus
14. Overgang/opvliegers
15. Overhangende oogleden